Veilig springen op een gecertificeerd springkussen

Alle speeltoestellen beschikken over een geldig certificaat.

Alle speeltoestellen die u huurt bij Vcompany Verhuur beschikken over een geldig certificaat. Deze ontvangt u bij de orderbevestiging. Op deze pagina vindt u meer informatie over wat dit certificaat inhoud en hoe deze tot stand komt. Heeft u geen certificaat ontvangen of heeft u vragen, neem dan contact met onze medewerkers.


Maak gebruik van de handleiding:

Lees voor het opzetten van een springkussen of stormbaan de handleiding die u in de mail heeft ontvangen. Onze meest gebruikte handleidingen kunt u hier downloaden:

Handleiding springkussen: springkussen-handleiding.pdf

Handleiding Stormbaan: stormbaan-handleiding.pdfHoe zit het met de veiligheid bij het huren van een springkussen?

Op 23 november 2020 zijn aankondigingen gedaan voor grote wijzigingen voor verhuurder van springkussens en attracties. In deze aankondiging stond het besluit over het vervangen van het  Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen.


Het NVWA

Het NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) heeft de verantwoordelijkheid voor de controle op attracties en speeltoestellen. Vcompany laat ieder jaar alle attracties controleren op de meest recente regelgeving en veiligheidsvoorschriften door het NVWA. Deze controleprocedure zijn ook bekend bij ons personeel en worden uitgevoerd na elke vuurhuuractie. Op deze manier zorgen wij samen met het NVWA voor een zo veilig mogelijke situatie van de gebruiker.


De WAS

Zoals in bovenstaande alinea al naar voren kwam vallen springkussens en attracties voor de NVWA onder de WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen). Hierin staat beschreven waar zowel de verkoper als verhuurder aan moet voldoen. Denk hierbij aan zaken zoals het ontwerp- en fabricageproces, de keuring voor de eerste ingebruikname, veiligheidsinstructies en andere relevante informatie ten aanzien van het bijhouden van een logboek of actueel dossier en het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan het toestel.


Vcompany en de WAS

Vcompany is meerdere malen per jaar in nauw contact met het NVWA over de WAS. Voor jaarlijkse controles, wijzigingen is de WAS, de aankoop van een nieuwe attractie of vragen over veiligheid overleggen we altijd met het NVWA wat de beste procedures zijn. Daarnaast worden alle attracties en springkussens van Vcompany na elke verhuur actie grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Op deze manier garanderen we de hoogste kwaliteit en veiligheid voor de huurder van onze attracties en springkussens. Zelfs als een attractie niet verhuurd is wordt deze jaarlijks gecontroleerd door een keurmeester samen met alle andere attracties. 


Zijn springkussens veilig?

Een goede vraag om te stellen en ook zeker geen overbodige vraag. Bij een verhuurder die voorzien is van het Keurmerk Huren kunt u er zeker van zijn dat deze verhuurder gecertificeerde springkussens en attracties verhuurt. Ook Vcompany is aangesloten bij het Keurmerk Huren. Heeft u vragen over hoe u een zo veilig mogelijke omgeving creëert bij een springkussen? Bekijk onze blogpost over veilig springen, u vind daar een duidelijke veiligheid instructievideo over het gebruik van een springkussen en een downloadbare poster met veiligheidsinstructies die u bij het springkussen kunt ophangen. 


Volgens de Europese norm zijn er eisen gesteld bij het verhuren van een springkussen. Een onderdeel hiervan is een certificaat welke in handen is van de verhuurder. Dit certificaat geeft aan dat het springkussen voldoet aan de Europese norm. Vraag ons gerust naar het certificaat zodat wij deze aan u kunnen voorleggen. We verhuren geen springkussens en attracties zonder certificaat dat voldoet aan de Europese norm. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact op met onze medewerkers.


Kortom een springkussen huren is veilig mits je dit bij een verhuurder doet die handelt volgens de opgestelde richtlijnen. Vcompany zorgt er altijd voor dat elk springkussen en elke attractie hieraan voldoet. Dit bewijzen we onder andere door vaste controles na elke verhuur actie en het bezit van het Keurmerk Huren.