Duurzaam ondernemen

dinsdag 7 september 2021 door Jesse Uilenreef | Categorie: Duurzaamheid

Duurzame dinsdag 2021

In het teken van "Duurzame dinsdag 2021" kijken we vandaag naar onze duurzame hoogtepunten van 2021. 🍃

 
Vanuit een de huidige klimaatcrisis voelen ook wij ons verantwoordelijk om mee te schakelen. Sterker nog, we voelen ons als onderneming verantwoordelijk om het goede voorbeeld te geven aan zowel de consument als andere ondernemers. Daarom is duurzaamheid voor ons afgelopen jaar een belangrijke pilaar geworden binnen onze missie. Daar zijn we trots op!
 
 

Hoogtepunten 2021

🚚 Onze chauffeurs rijden vanaf dit jaar emissienorm euro 5 of hoger.

Het wagenpark is dit jaar harder gegroeid dan ooit. Ook zijn er nog een nieuwe bakwagens in productie. Dit gaf ons de kans om keuzes te maken binnen het wagenpark en alles met euro 4 of lager van de hand te doen.

🌞 De stroom komt sinds deze week uit 120 zonnepanelen.

De opslagloods van de springkussens heeft een groot oppervlakte wat we vanaf nu gebruiken om stroom op te wekken door middel van 234 krachtigge zonnepanelen. Hiermee kunnen we het meeste stroomverbruik dekken en hopelijk zelfs terugleveren aan het net. Wieweet komen er in de toekomst nog extra zonnepanelen bij.

🔥 Aardgas reductie doordat we gaan verwarmen met aircos op elektriciteit.

Vanaf dit jaar gebruiken we de airco installatie ook voor verwarming. Hierdoor is het voor ons niet meer nodig om aardgas te gebruiken als verwarming en is Vcompany vanaf dit jaar aardgasvrij. 

☕ Op kantoor drinken we alleen koffie voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk.

Niks lekkerder dan een goede kop koffie in de ochtend. Daarom zorgen we ervoor dat we alleen koffie drinken die voorzien is van het Rainforest Alliance Keurmerk. Hierdoor kunnen we zoveel koffie drinken als we willen zonder dat dit ten koste gaat van mensen, milieu en regenwouden. Dit doen we doormiddel van een fijne samenwerking met Crossbow Coffee.

De toekomst

Meerdere malen ieder jaar kijken we naar wat we kunnen doen om door te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid. Dankzij onder andere de KVK en de Rabobank voelen we ons hierin ondersteund en zijn er veel mogelijkheden. De rest van 2021 zullen we bovenstaande hoogtepunten dan ook zeker kunnen aanvullen.

 


Over de auteur

Meer blogs

Een reactie toevoegen